Rechtsvorm van een bedrijf

Ook al lijkt de keuze van de rechtsvorm van uw bedrijf een vast gegeven bij oprichting, toch is het goed om eens bij Disco Adviesgroep na te vragen of deze nog steeds gunstig is. Populair gezegd: heeft u nog het juiste jasje aan? Misschien overweegt u om een ander bedrijf over te nemen of uw partner mede eigenaar te maken? De adviseurs van Disco Adviesgroep verdiepen zich graag in uw situatie om zo een passend advies over de diverse ondernemingsvormen te geven. Maak gebruik van onze kennis over rechtsvormen. Zo zorgen we er samen voor dat uw bedrijf nog beter voorbereid is op de toekomst, waardoor u uw doelstellingen sneller kunt waarmaken.

Rechtsvormen bepalen aansprakelijkheid en belastingen

Bij het starten van een bedrijf moet u een rechtsvorm kiezen. De meest bekende vormen zijn eenmanszaak (EMZ), Vennootschap onder Firma (V.O.F.) of besloten vennootschap (B.V.). De ondernemingsvorm bepaalt onder andere de aansprakelijkheid voor schulden en belastingverplichtingen. Toen u begon met ondernemen, heeft u gekozen voor de vorm die toen het beste paste, maar is dit nog steeds het geval?
Disco Adviesgroep adviseert u graag bij het kiezen uit de rechtsvormen, zodat de vorm perfect past bij de onderneming en uw privésituatie.

Ondernemingsvormen tussentijds aanpassen?

De verschillende ondernemingsvormen hebben ieder hun eigen voor- en nadelen. Disco Adviesgroep kijkt naar de huidige ondernemingsvorm van uw bedrijf en of het tijd is om hier iets in te veranderen.

Van EMZ / V.O.F. naar B.V. of omgekeerd

Een veel voorkomende transitie betreft de overgang van EMZ / V.O.F. naar B.V.. Hierbij wordt de EMZ / V.O.F. ingebracht in een B.V.. Deze transitie voeren wij veelvuldig uit. De overgang naar een B.V. kan voor u van belang zijn op het gebied van aansprakelijkheid, maar zeker ook op het gebied van uw belasting. De belastingdruk kan in het geval van een B.V. voor u lager en voordeliger uitpakken, dan wanneer u actief bent in een EMZ / V.O.F.. Disco Adviesgroep kan u hierin adviseren en de hiermee samenhangende werkzaamheden voor u uitvoeren.

Specialist in B.V.

Disco Adviesgroep is gespecialiseerd in het B.V.-recht. Onze adviseurs hebben meer dan up to date kennis op het gebied van de B.V. in de meest ruime zin. Of dit nu een overgang betreft van een EMZ / V.O.F. naar een B.V., of bijvoorbeeld aandeelhoudersgeschillen, wij staan u met raad en daad bij.
Informeer naar de mogelijkheden.